Joomlaboek
Image default
Bedrijven

Werkend Nederland beter maken

Voor werkend Nederland zijn er allerlei regels opgesteld, deze regels zijn terug te vinden in een wetboek. Men dient deze regels niet te overtreden, zowel werknemers als werkgevers niet, het gaat hier dan ook om het welzijn van de mens en de manier van handelen. Per sector zijn er andere regels deze zijn vastgesteld in het COA van de bepaalde branche, hierin wordt geschreven wat de overeenkomsten zijn tussen werkgever en werknemer. Tevens geeft deze indicaties hoe het zit met vrije dagen, werkdagen en de salarisregeling. Men dient dit wel goed bij te houden en het is handig dat beide partijen zich verdiepen in deze materie, dit zorgt ervoor dat iedereen gewoon zijn of haar werk kan uitoefenen.

Omdat er zoveel branches zijn, zijn er ook veel COA’s. Daarom is het voor mensen die van branche switchen soms lastig om bij te houden waar zij aan moeten voldoen. Zo zijn er strikte regels voor schilders, zij werken vaak meer in de zomer omdat de weersomstandigheden dan beter zijn. Tevens werken zij dan ook binnen in de winter. Daardoor kunnen zij een druk schema hebben, het is dan ook de bedoeling dat zij aan hun rust komen en dat men hier ook vanaf weet. Werkgevers moeten dus ook letten op de gesteldheid van het personeel, want een ongeluk is zo gebeurt en kan voor veel problemen zorgen. Lees daarom het COA schilders goed door.

De COA van de bouw is te vergelijken met die van de schilders, beide werken de meeste tijd buiten en verrichten beide zwaar lichamelijk werk. Het is daarom belangrijk voor personen in de bouw dat zij alles goed op een rijtje hebben, want na een bepaalde leeftijd zal alles niet zo soepel meer verlopen en zullen zij gedwongen met pensioen moeten. Lees daarom de COA bouw goed door en ken uw rechten.

http://www.cbbs.nl/