Joomlaboek
Image default
Vakantie

Tips voor het kopen van een tent

Tips voor het kopen van een tent

Bij het kopen van een Tent zijn er een aantal dingen waarop je kunt letten. Het meest belangrijke daarbij is toch wel het materiaal. De meeste mensen kiezen dan voor katoen. Dit is namelijk stevig en daardoor gaat het een stuk langer mee. Bovendien heeft het ook een ademende functie waardoor je minder last hebt van condens aan de binnenkant. Het enige nadeel is dat het best zwaar is. Als je met de auto gaat kamperen dan is het geen probleem, maar voor backpackers kan dit wel een probleem vormen. Zij kiezen dan vaak ook voor nylon of polyester. Dit is namelijk veel lichter qua gewicht en het droogt tevens ook een stuk sneller. Echter wordt dit in de zon wel een stuk warmer. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van deze materialen.

Om van alle voordelen te kunnen profiteren moet je dan wel voor een gerenommeerde winkel of merk kiezen. Anders heb je bijvoorbeeld toch nog last van condens of het is juist zwaarder als dat je zou denken. Natuurlijk moet je ook op de ruimte letten. Hoe groter de tent hoe meer hij weegt, maar als je met meerdere mensen gaat dan kan je wel met zijn allen in de tent. Daarnaast is een luifel ook een aanrader voor de mensen die in de zomer gaan. Het is even een investering, maar gedurende de jaren heb je er ook wel veel plezier van.

Tips van onze redactie

De redactie van 5top heeft nog een aantal tips meer. Als je veel van plek veranderd dan kun je ook letten op de makkelijkheid van het opzetten. Zo min mogelijk handelingen is in dat geval wel het makkelijkste. De goedkopere modellen kosten nu eenmaal wat meer tijd om in elkaar te zetten. Daarnaast moet je ook een goed grondzeil hebben. Je wil immers niet dat het water naar binnen komt omdat het zeil niet goed is.