Joomlaboek
Image default
Vakantie

Wat te doen in Santander met een huurauto

Als je aan Spanje denkt, zouden niet veel mensen aan een reis naar Santander denken. Deze relatief onbekende havenstad is echter een prachtige toeristische bestemming die beroemd is om zijn stranden, parken en het iconische koninklijke paleis van Santander. Met de prachtige oude huizen, de pier, populaire stranden en het prachtige natuurpark Cabarceno, zijn er veel dingen te doen en te zien in Santander.

De beste manier om de prachtige havenstad Santander te verkennen is door een auto te huren. Je vindt veel autoverhuurbedrijven in Santander, waarvan sommige zelfs reizen over de grens toestaan. Het is een uitstekend idee om eerst de autoverhuurdiensten te vergelijken om zo de beste huurauto’s te vinden. Door online, voor je vertrek, de verschillende autoverhuurbedrijven met elkaar te vergelijken, kan je kiezen uit een hoop aanbiedingen van de autoverhuurdiensten en de beste huurauto voor je budget uitzoeken. Er zijn een heleboel autoverhuurbedrijven op de luchthaven waar je terecht kan voor de beste prijzen, lees hier meer. Vergelijk autoverhuurbedrijven zoals Solmar, Goldcar, Thrifty, Europcar, Record, Wiber, Marbesol, Drivalia, Budget, Faycan, ClickRent, Atesa, Dollar, CICAR, InterRent, Avis, Surprice, Delpaso, Firefly, Rhodium, Flizzr, Sixt, Maggiore, Hertz, Centauro, Orlando, National en Enterprise.

Nadat je een auto hebt gehuurd, is het tijd om te ontdekken wat je allemaal in Santander kan doen.

1. Begin je bezoek met het weelderige Palacio de la Magdalena

Het Palacio de la Magdalena is het symbool van Santander. Je rijdt met je huurauto naar het uitgestrekte schiereiland Magdalena, aan de rand van de stad. Het Palacio de la Magdalena werd gebouwd tussen 1908 en 1912 en is een befaamd architecturaal gebouw in heel Noord-Spanje.

Het paleis werd aanvankelijk gebruikt als zomerresidentie van de Spaanse koninklijke familie maar vandaag is het open voor bezoekers en er worden ook grootse evenementen georganiseerd.

2. Bezoek het Maritiem Museum van de Cantabrische Zee (Museo Marítimo del Cantábrico)

Santander bezit een belangrijk maritiem erfgoed en het Museo Marítimo del Cantábrico huldigt deze geschiedenis. Het Museo Marítimo del Cantábrico of het Maritiem Museum van Cantabrië, ligt vlakbij het Los Peligros strand, dus je kan er een daguitstap van maken door je huurauto op een geschikte plek te parkeren en beide attracties te bezoeken.

Het museum heeft alles wat je je maar kan voorstellen – archeologische vondsten, natuurgeschiedenis, scheepsbouw, cartografie en etnologie. Sommige van de tentoongestelde stukken dateren zelfs van 1790.

3. Geniet van de stranden

Santander is een fantastische strandbestemming en er zijn veel gouden zandstranden die zich in de directe omgeving van het stadscentrum bevinden. Als je met je huurauto richting het zuidelijke deel van de stad rijdt, kan je de dag doorbrengen aan het Playa de Los Peligros en Playa de la Magdalena. Als je naar het oostelijke deel van de stad rijdt, is er het 1300 meter lange Playa del Sardinero.

Behalve het prachtige zand vind je langs de stranden ook veel restaurants, ijskraampjes, surfscholen en openbare badhuizen. De zee in de buurt van Santander is over het algemeen kalm en veilig voor kinderen om in te zwemmen.

Als je klaar bent met het bezichtigen van alle bezienswaardigheden van Santander, is het een goed idee om te gaan genieten van het uitzicht vanaf de vuurtoren van Cabo Mayor. De vuurtoren heeft één van de mooiste uitzichten van heel Santander, want hij staat 91 meter boven de zeespiegel. Je kan naar de top van de vuurtoren klimmen om te genieten van het schilderachtige uitzicht over de stad, het strand en de baai.

https://www.autospanje.nl