Joomlaboek
Image default
Gezondheid

Is topsport gezond of niet?

Als je een beetje het voetbal volgt van de laatste tijd, vraag je jezelf dan ook niet af hoe het zo kan zijn dat goed getrainde topsporters er zo vaak uitleggen met een blessure. Over het algemeen bestaat de gedachte dat een amateur sneller geblesseerd raakt dan iemand die dag in uit met zijn sport bezig is. Het is natuurlijk zo dat amateurs veel minder trainer dan professionals, daarnaast let deze doelgroep ook veel minder op hun rust en voeding.

Het komt vaak doordat topsporters iedere keer zich weer maximaal moeten inspannen voor een wedstrijd, ze vragen daardoor iedere keer weer het maximale van zichzelf en van hun lichaam. Vooral in individuele sporten is het zo dat sommige sporters eigenlijk teveel van hun lichaam vragen, zij denken zo op de korte termijn ook groter resultaat te zien. Op de langere termijn zal dit alleen maar voor problemen zorgen zoals overbelasting en ander soort blessures.

Neem nou eens wielrenners, in de Tour de France moeten zij een maand lang het uiterste van hun lichaam vragen, dit is bijna onmenselijk maar ze doen het toch dag in dag uit. Het is daarom dat je voeding in orde is daarnaast kan het gebruik van natuurlijke supplementen ook enorm belangrijk zijn om je lichaam in goede staat te houden. Er zijn ook speciale supplementen voor gewrichten op de markt gebracht om ervoor te zorgen dat een topsporter in topvorm blijft. Zonder al deze middelen zullen sporters het nooit zo lang vol houden, het is niet meer gezond te noemen als je een maand lang iedere dag een maximale inspanning van jezelf vraagt, als je de tour van dichtbij wilt zien is dat jaar de kans daarvoor de tour begint namelijk in ons eigen land! Dit jaar start de tour namelijk in het centrum van ons land, in Utrecht om precies te zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.oligo-pharma.nl/