Ha, daar had ik je hé? Een artikel over plafondventilators was wel het laatste wat je verwacht had bij het zien van de titels. Ik wil het namelijk hebben over plafondventilators. In de zomer is het vaak niet te harden in de slaapkamer, je slaapt zonder dekbed, met alleen maar een dun shirtje aan om geen kou te vatten van het op de tocht liggen. Alsnog is het niet uit te houden in je kamer, maar hoe voorkom je dit nu?

Geld voor een airco heb je niet, want die apparaten kosten al snel een kleine 500 euro voor een fatsoenlijk werkende unit. Daarnaast zijn het meteen zulke grote kasten dat de slaapkamer van je woning propvol staat alleen al door de blazer van de airco. Dan heb je ook nog die afzichtelijke bak buiten aan je huis hangen. Heb je net je huis opnieuw laten verven, ziet het er alsnog niet uit omdat er zo’n lelijke unit aan je gevel hangt. Kortom geen optie dus.

Wat dan wel? Een ventilator kun je niet kwijt, of hij moet op je nachtkastje staan, maar dat is ook geen doen. Je ligt constant met die tocht over je gezicht heen en wordt daardoor de volgende ochtend helemaal verkouden wakker. Dan is er nog maar één oplossing, een plafondventilator.

Nu denk je, een plafondventilator? Wat moet ik daar nu weer mee, ik heb zo’n moderne inrichting in m’n slaapkamer en dan ga ik zeker zo’n aftands ding uit grootmoeders tijd aan mijn plafond hangen. Nooit niet, hang die maar lekker in je eigen slaapkamer op. Nou, laat ik het zo zeggen, ik heb er een hangen en heb er nog geen dag spijt van gehad. Wat een topding, ik lig lekker fris in mijn bed en de slaapkamer is nu ook de meest behaaglijke kamer in mijn huis. ’s Nachts in bed zweet ik meteen een stuk minder door de koele lucht die van de plafondventilator af komt. En ja, ik had ook graag een airco willen kopen, maar ik wilde niet zo’n lelijk ding aan mijn huis hangen.

Het meest geweldige aan de plafondventilator? Als die niet draait kun je niet eens zien dat het een plafondventilator is, het lijkt gewoon een wat grotere lamp. Maar zodra die aan gaat, zwaaien de rotors eruit en begint het feest. Ik wens jullie allemaal koele slaapkamers toe, dus volg mijn voorbeeld en koop eens zo’n plafondventilator!

http://www.plafondventilator-online.nl/