Joomlaboek
Image default
Bedrijven

Radio via het internet

De manier van vroeger om radio te luisteren was via de ether. De radio stond vaak op een centrale plek, zoals de woonkamer of de keuken. Meestal luisterde je allemaal naar hetzelfde radiostation want het was ook weer zo’n gedoe om de radio daarna weer terug te zetten op het radiostation waar het op stond. Dat terugzetten van het station werd ook nog eens bemoeilijkt door het feit dat je precies het juiste stukje op de frequentie moest hebben om geen ruis op de lijn te hebben. Gelukkig is radio luisteren nederland nu tegenwoordig een stuk makkelijker en daarom misschien wel nog plezieriger.

Met online radio kun je een aantal problemen van radio via de ether al schrappen. Zo heb je geen last meer van storingen omdat je net niet de juiste frequentie kunt vinden, je hebt namelijk niet meer te maken met frequenties. Bovendien was de ruimte op de ether ook altijd beperkt en duurbetaald. Met internetradio is het zo dat de ruimte eigenlijk nagenoeg onbeperkt is en daardoor is er ruimte voor iedereen die daar belang bij heeft. Dat geeft meer ruimte voor nieuwe spelers en is daardoor dus ook een groot voordeel voor de luisteraar.

Met de ether was je ook afhankelijk van de locatie waar je je bevond. Zodoende kon je dus niet p je vakantieadres naar de Nederlandse radio luisteren en in de auto was je ook altijd aan het bijstellen omdat je dan niet meer op dezelfde frequentie zat als thuis. Met radio via het internet kun je overal en wanneer je maar wilt luisteren naar je favoriete radiostation, of je nu aan de andere kant van Nederland bent of aan de andere kant van de wereld. Het is allemaal geen enkel probleem, zolang je maar een werkende internetverbinding tot je beschikking hebt en een device om radio op af te spelen.

http://www.radioguide.fm